Filet z kurczaka 400 g, cukinia 1 mała szt., olej 3 łyżki
Danie to należy robić rzadko, ponieważ pies nie może jeść cukinii w dużych ilościach.
Mięso skrapiamy lekko olejem (nie musimy oczyszczać filetów z błonek, jakbyśmy to zapewne zrobili, przygotowując je dla siebie - pies bardzo chętnie je zje i wyjdzie mu to na zdrowie!).
Układamy filety na aluminiowych tackach i grillujemy mniej więcej 10 minut z każdej strony.
Możemy wcześniej pokroić je na mniejsze kawałki, żeby skrócić czas grillowania.
Na drugiej tacce układamy plasterki cukinii, pieczemy mniej więcej 5-6 minut z każdej strony.
Uważajmy, by nie przypiec mięsa za bardzo - spalenizna jest bardzo niebezpieczna dla zdrowia, zarówno naszego, jak i naszych zwierzaków.
Źródło: gazetka Mój pies i kot nr 4 (22) maj/czerwiec 2017
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz